Gametitle-FO1Gametitle-FO2Gametitle-FOTGametitle-FO3Gametitle-FNVGametitle-VBGametitle-FO4
Mbox default
Незавершена стаття
Ця стаття є незавершеною. Ви можете допомогти Вікі Fallout, доповнивши її.

Сприйняття (ВС[1], ВСП[2], ВОС[3]; англ. Perception, PE[4]) — одна з основних характеристик у системі S.P.E.C.I.A.L.

Fallout, Fallout 2 і Fallout Tactics Редагувати

« Здатність бачити, чути, винюхувати і помічати незвичайні речі. Високий показник сприйняття важливий для снайперів. Впливає на реакцію і шанс влучення. »

— Опис в Fallout

Змінює: реакцію, модифікатори для далекого бою, навички Перша допомога, Лікар, Злом, Пастки і Пілот. Персонаж гравця з високим сприйняттям може помічати більше речей, щоб потім відкрити нові варіанти відповіді в діалозі. Воно також визначає відстань до противника у випадкових зустрічах.

Сприйняття потрібно для багатьох здібностей, зокрема сприйняття 8 рівня потрібно для здатності Снайпер Fallout, Fallout 2 та Fallout Tactics.

Fallout 3 і Fallout: New Vegas Редагувати

Змінює: навички «Злом», «Вибухівка», «Енергетична зброя», мінімальна відстань появи червоних відміток на компасі.

Fallout 4Редагувати

Змінює: точність стрільби з V.A.T.S., мінімальна відстань появи червоних відміток на компасі.

Шляхи підвищення характеристики Редагувати

Fallout Редагувати

Fallout 2 Редагувати

Fallout Tactics Редагувати

  • Здатність «Додати сприйняття» збільшує сприйняття персонажа на 1.
  • В якості альтернативи гвинта з Fallout 2 в Fallout Tactics з'явилася форсажная жуйка з аналогічним ефектом збільшення сприйняття на 1, але тільки вже на 2 ігрових дні замість 5 хвилин реального часу.
  • Так само, як і в попередніх частинах гри, можна використовувати ментанты для збільшення сприйняття на 2 на 1 ігровий день.

Fallout 3 Редагувати

Fallout: New Vegas Редагувати

Fallout 4 Редагувати

Постійно
Тимчасово

Відео Редагувати

Fallout 4 S.P.E.C.I.A.L

Fallout 4 S.P.E.C.I.A.L. Video Series - Perception

Fallout 4 Сприйняття відео

Примітки Редагувати

  1. Скорочення у Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics
  2. Скорочення у Fallout 3 та Fallout: New Vegas
  3. Скорочення у Fallout 4
  4. Оригінальне скорочення.