Bobblehead Repair

'Навіщо йти на дно разом з кораблем, якщо можна його полагодити?'

Дана стаття присвячена ремонту амуніції персонажа у Fallout 3.

Від стани предмета залежить, наскільки добре він працює і скільки коштує. Зброя у поганому стані завдає менше шкоди, і його частіше заїдає. Зношена броня захищає гірше.

Ви можете ремонтувати предмети в меню Pip-Boy якщо у вас в інвентарі є аналогічний предмет. Якщо у вас немає предметів для розбору, то можна ремонтувати зброю і костюми у різних торговців у грі.

Використання навички РемонтРедагувати

Файл:СНАРЯ-Ремонт1..jpg
Файл:СНАРЯ-Ремонт2..jpg

Ви можете ремонтувати предмети через меню в Pip-Boy, виділивши предмет і вибравши Ремонт. Це можна зробити тільки в тому випадку, якщо у вас є аналогічний предмет, який буде розібраний на запчастини. При цьому чутний предмет повністю знищується.

Для ремонту предмета відкрийте відповідне меню в Pip-Boy 3000 A

  • Виділіть предмет, який необхідно відремонтувати, навівши на нього курсором миші і натисніть клавішу Ремонт (R) (див. Крок 1). Це відкриє вікно ремонту Pip-Boy 3000A.
    • Напис Ремонт R), виділена яскравим шрифтом, означає, що у вас в інвентарі є предмети, які потенційно можна розібрати на запчастини.
    • Напис Ремонт R), виділена неяскравим шрифтом, означає, що у даний момент ремонт цієї речі неможливий.
  • У вікні ремонту (див. Крок 2) доступна клавіша Скасування (Е), яка скасує ремонт і поверне вас в інвентар
    • Зліва наведено список предметів
      • на першій позиції списку - [предмет, який буде відремонтований] (укладений у квадратні дужки), а поруч з назвою наведено індикатор стани предмета.
      • на другій та наступних позиціях списку - предмети, які становлять список ремонту для обраного предмета
        • предмети, виділені яскравим шрифтом, можна розібрати для ремонту
        • предмети, виділені неяскравим шрифтом, не можна використовувати для ремонту в даний момент.
          • Маленький квадратик (■) зліва від назви предмета означає, що він в даний момент екіпірований на вашому персонажа.
    • Праворуч іконка предмета, а під нею
      • індикатор стану і параметр ОРО зброї або параметр СУ предмета одягу, який планується відремонтувати
      • збільшення в результаті ремонту: стану предмета (у %) і збільшення параметра ОРО або СУ
      • індикатор стану і параметр ОРО зброї або параметр СУ предмета одягу, після проведення ремонту
  • залишається тільки вибрати потрібний предмет для розбирання на запчастини і клацнути по ньому лівою кнопкою миші. При необхідності використовувати інші доступні предмети.

Ступінь відновлення предметів при ремонті залежить від величини навички Ремонт. Часто ви взагалі не зможете полагодити зброю або броню, якщо ваші пізнання в ремонті невеликі.

Ремонт і Піп-БойРедагувати

Список ремонту - це список того, чим можна відремонтувати предмет. Це список Repair List в редакторі G.E.C.K.. У загальному випадку він складається з:

  1. Абсолютно ідентичний предмет - для ремонту можна використовувати другий точно такою ж предмет (в будь-якому стан, відмінному від 100%).
  2. Базова версія предмета - для ремонту унікальних предметів (базові версії див. статті «Зброя Fallout 3» та «Броня та одяг Fallout 3» та статтях, присвячених конкретному предмету).

Деякі неочевидні списки ремонту:

ФормулиРедагувати

1. До якого стану можна полагодити предмет:

40% + (0.6% х Ремонт).

2. Як складаються відсотки станів предметів:

5% + предмет1% + (5 х предмет2% ) + (15% х Ремонт).

Або та ж формула перероблена для зручності підрахунку:

предмет1% + 5 + предмет2% / 20 + Ремонт /6.6

Де: предмет1% - що лагодять, предмет2% - яких лагодять.

Таким чином при ремонті ми отримуємо:

+5% гарантовано

+0,5% за кожні 10% того предмета яким чиним (+5% максимум)

+ 1,5% за кожні 10% навички ремонту (+15% максимум)

тобто максимальна прибавка від ремонту буде складати 25%

ПриміткиРедагувати

  • Предмет, яким ви лагодите інший предмет, зникає з інвентарю назавжди, це відбувається у зв'язку з тим, що він розбирається на запчастини для ремонту. Це призводить до його безповоротною втрати. Відновити такий предмет можна буде ТІЛЬКИ завантаживши більш раннє збереження гри. Тому:

НЕ ВІДРЕМОНТУЙТЕ НЕОБХІДНИМ ВАМ (УНІКАЛЬНИМ) ПРЕДМЕТОМ ЯКОЇ-НЕБУДЬ ІНШИЙ!.

  • Гра не дозволить вам лагодити зношені предмети іншими предметами, у яких стан 100% (наприклад, для ремонту унікальних речей). У цьому випадку просто кілька зменшіть стан речі: зробіть кілька пострілів (зброя) або подставьтесь під постріли ворога (броня).
  • Чим вище рівень навички Ремонт, тим більше поліпшується стан ремонтованого предмета за рахунок розбирання іншого.
    • Наприклад, у вас є один мініган зі станом 60% і другий за станом 10%. З низьким рівнем досвіду ви поліпшите стан першого на 5% (10%), а з високим рівнем - вже на 15-20% і більше.

Послуги з ремонтуРедагувати

Файл:Екран Ремонту (торговець)..jpg

Якщо ваш навичка Ремонта недостатній для проведення якісного ремонту предмета, або у вас відсутні необхідні предмети для розбору на запчастини, або список ремонту предмета порожній, то ви можете спробувати скористатися послугами з ремонту, які надають торговці і деякі персонажі на території Столичного пустища. Вони будуть здійснювати ремонт вашого спорядження за кришки. Ступінь ремонту предмета торговцем цілком залежить від його досвіду Ремонт.

Вибравши відповідну опцію діалогу у персонажа, що займається ремонтом, ви відкриєте спеціальне вікно «Послуги з ремонту» (див. малюнок). У вікні «Послуги по ремонту»:

  • У верхній частині напис Навик ремонту ХХ | Дахів. YYYY, де ХХ - навичка Ремонта у торговця, YYYY - кількість кришок у вас.
  • Зліва розташований список предметів з вашого інвентарю, які потенційно можна ремонтувати
    • предмети, виділені яскравим шрифтом, може відремонтувати даний персонаж
    • предмети, виділені неяскравим шрифтом, даний персонаж відремонтувати не може оскільки у нього для цього недостатньо високий рівень навички Ремонт.
    • Маленький квадратик (■) зліва від назви предмета означає, що він в даний момент екіпірований на вашому персонажа.
  • Праворуч дві кнопки:
    • Полагодити всі (ВВВ) (А)' (полагодити ' залишилися у вас предмети, які може полагодити цей персонаж, заплативши при цьому ВВВ кришок і повернутися до діалогу з персонажем)
    • Готово (Е) (повернутися до діалогу з персонажем)
  • Виберіть потрібний предмет навівши на нього курсор миші, і праворуч з'явиться іконка предмета, а під нею
    • індикатор стану і параметр ОРО (зброя) або СУ (одяг) предмета, який планується відремонтувати
    • збільшення в результаті ремонту: стану предмета (у %) і збільшення параметра ОРО або СУ
    • індикатор стану і параметр ОРО або СУ предмета після проведення ремонту
    • напис Варто: ААА кришок, де ААА - вартість ремонту цього предмета
  • Щоб відремонтувати предмет - клацніть по ньому лівою кнопкою миші

Предмети, які можуть ремонтувати тільки торговціРедагувати

Не всі предмети в грі можна ремонтувати самому - деякі рідкісні та унікальні речі зможуть відремонтувати тільки торговці:

Не ремонтовані предметиРедагувати

Деякі предмети в грі не ремонтуються ніким і нічим:

  • Дитячі окуляри для читання

Найбільш примітні ремонтникиРедагувати

Торговець Локація Асортимент Базовий/макс.
навичка Ремонт
Макс. ССТ
після ремонту:
Примітка
Ворон Бродячий торговець Броня 15 / 65 79% див. Торгова імперія
Док Хофф Бродячий торговець Препарати 15 / 65 79% див. Торгова імперія
Щасливчик Харрит Бродячий торговець Зброя і Боєприпаси 20 / 70 82% див. Торгова імперія
Чокнутий Вольфганг Бродячий торговець Сміття 15 / 75 85% див. Торгова імперія
Кращий навичка Ремонта в грі
Донован База рейнджерів ремонт 47/ Найкращі ціни на ремонт (після квесту «Рейнджери Рейлі»)

Примітки Редагувати

  • Ремонтувати Бластер Чужих і Вогнепал Point Lookout - Виробу Хейлі - до 100% стану (по закінченні певного часу Хейлі підвищить свій навичка ремонту (поширюється тільки на зброю))
  • У доповнення Mothership Zeta з'являється епоксидна смола (клей чужих), з допомогою якої можна відремонтувати будь-яку зброю до стану 100% (не діє на одяг і броню).
  • Кришки, віддані за ремонт, з'являються в інвентарі ремонтника і можуть бути вкрадені назад, що робить ремонт фактично безкоштовним.
  • Тридогнайт про необхідність ремонту:

«

Послухайте, діти мої. Ніколи не забувайте про те, що зброю треба лагодити. Гвинтівки, пістолети, кийки - неважливо. Якщо зброя розвалиться у вас в руках, єдиний ідіот на Пустищах, якого воно вб'є - це ви. Так що будьте розумниками. Вишукуйте деталі, і як тільки зможете - здавайте свій металобрухт в ремонт.

»

Консольні команди для ремонтуРедагувати

  • player.additem base_id кількість - додати в інвентар предмет зі станом 100%.
наприклад: player.additem CB547 1 - додати Месник у ваш інвентар.
  • player.additemhealthpercent base_id кількість стан - додати в інвентар предмет з певним станом. Стан необхідно приводити у десятковому вигляді.
Приклад: player.additemhealthpercent 432E 1 .50 додасть Гатлинг-лазер з ССТ 50% у ваш інвентар
  • srm - Меню «Self Repair Menu». Це меню дозволить вам використовувати для ремонту кришки замість предметів.
Цю команду добре використовувати як player.srm - відкриється вікно «Послуги з ремонту», але в якості навички Ремонт у торговця буде використаний ' навичка Ремонт. Але у вас має бути достатня кількість кришок для ремонту, навіть враховуючи, що ви ці кришки заплатите самі собі. Інакше предмет не можна буде полагодити.